MAESTRO

MAESTRO
Vermogen 2300W - Stoomafgift: 35g/min - Stoomstoot: 110g/min

Door de combinatie van zeer efficiënte prestaties met maximaal gebruiksgemak geeft het Maestro stoomstrijkijzer u een betere strijkervaring met comfortabele functies en zonder toegevingen te doen op de prestaties. Een continue stoomuitvoer van 35 g/minuut en een stoomstoot van 110g/minuut werken samen met een gemakkelijk glijdende keramische zoolplaat en handige functies.

Referentie : FV1844C0

36,99 €1 EUR 36.99
1. Adviesprijs, geen minimum of verplichte prijs. Inclusief verwijderingsbijdrage.

Maestro stoomstrijkijzer¤S/EO¤: snelle en efficiënte resultaten

Het Maestro stoomstrijkijzer¤S/EO¤ geeft u het beste van beide werelden. U krijgt een uitstekend gebruiksgemak en ongelofelijke prestaties, waardoor strijken kinderspel wordt. Een continue stoomuitvoer van 35 g/minuut zorgt voor strijkbeurten met hoge efficiëntie. Er is ook een stoomstoot van 110 g om hardnekkige kreuken en plooien glad te strijken. De extragrote keramische zoolplaat is ontworpen voor een maximale dekking met ongehinderd glijden. En doordat de ergonomische stoom- en spraytrekker altijd binnen bereik is, krijgt u een natuurlijke en intuïtieve gebruikservaring. Het Maestro strijkijzer zorgt voor efficiëntie en gemak om altijd comfortabel te strijken, dankzij een indrukwekkende set functies, zoals antidrupbescherming, een gemakkelijk vulbaar waterreservoir met grote inhoud, antikalkbescherming enzovoort.

Exclusieve aanbiedingen bekijken van de accessoireshop

Documentatie

FAQ
Kies een in hoogte verstelbare strijkplank die kan worden aangepast aan uw lichaam. De strijkplank moet stabiel en robuust zijn zodat u het strijktoestel erop kunt plaatsen.
De plank moet geperforeerd zijn zodat de stoom door de vezels van het textiel kan om het zachter te maken en het strijken te vergemakkelijken. De hoes van de strijkplank moet ook stoomdoorlatend zijn.
Dat kan verschillende oorzaken hebben:
• U gebruikt niet het juiste type water.
• U hebt een stijfselproduct gebruikt voor uw was.
• Er zijn kledingvezels vast komen te zitten in de gaatjes van het strijkijzer en deze zijn verkoold.
• De kleding is na het wassen niet goed uitgespoeld en er is wasmiddel in blijven zitten, of u hebt een nieuw kledingstuk gestreken voordat u het hebt gewassen.
• Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het juiste type water en maak de strijkzool af en toe schoon met een vochtige spons.
Het is essentieel dat u de juiste strijktemperatuur kiest.
Uw strijkijzer heeft een ingebouwde thermostaat die de temperatuur heel precies regelt over het gehele oppervlak van de strijkzool. Op de instelknop van de thermostaat staan de internationale aanduidingen met stippen die overeenkomen met drie strijktemperaturen.
Let erop dat u de juiste temperatuur kiest voor uw kleding:
• 1 stip voor synthetische stoffen.
• 2 stippen voor wol en zijde.
• 3 stippen voor katoen en linnen.
1- Maak niet te intensief gebruik van de knop voor een extra stoomstoot. Wacht een paar seconden voordat u de knop opnieuw gebruikt.
2- De temperatuurregeling moet zich in de stoomzone bevinden (tussen 2 stippen en 'MAX').
3- Gebruik alleen stoom als het strijkijzer op temperatuur is (het lampje moet uit zijn).
Met deze functie kunt u vezels in situ of op een kapstok strijken.
Stel hiervoor de temperatuurknop in op de maximumstand.
• Laat het kledingstuk op een kapstok en trek zachtjes aan het textiel met één hand.
• Druk af en toe op de stoomknop en beweeg het strijkijzer van boven naar onderen.
Aangezien de geproduceerde stoom zeer heet is, maakt het de vezels zachter en elimineert het vouwen.
Opmerking: gebruik nooit de verticale stoomfunctie op een kledingstuk dat door iemand wordt gedragen.
Ja. U hoeft de tank niet te vullen met water. Stel de variabele stoomknop in op 'Dry' (Droog) en stel de temperatuur in op de textielsoort (punten •, ••, •••).
Aan het einde van uw strijksessie raden we u aan dat, wanneer uw strijkijzer eenmaal is afgekoeld, u de strijkzool afveegt rond de stoomgaten om eventueel verbrande vezels te verwijderen die rond de stoomgaten zijn verzameld.
Als u het strijkijzer lange tijd niet hebt gebruikt (bijvoorbeeld meerdere weken), gebruikt u het ijzer een paar minuten boven de gootsteen om resten te verwijderen die vlekken op uw wasgoed kunnen maken.
Nee. U moet altijd eerst de stekker uit het stopcontact halen voordat u het strijkijzer vult.
Volg volgend advies om te voorkomen dat de strijkzool beschadigd raakt:
• Plaats uw strijkijzer altijd op de achterkant of op zijn voet (afhankelijk van het model),
• Strijk niet op schurende voorwerpen (knopen, ritsen enz.)
• Maak de strijkzool nooit schoon met een schuur- of staalspons.
Glanzende strepen kunnen op sommige stoffen voorkomen, vooral op donkere stoffen. Wij raden aan donkere kleren binnenstebuiten te strijken en de juiste temperatuur te gebruiken.
Als u textiel uit verschillende stoffen strijkt, stel dan de temperatuur in voor de meest fragiele stof.
Nee. Laat het strijkijzer afkoelen voordat u het wegzet en volg deze 4 tips: leeg het water dat in het waterreservoir zit, stel de thermostaat in op de laagste stand, sluit de stoomknop en zet het strijkijzer rechtop of plaats het op zijn voet (afhankelijk van het model).
Je apparaat is gemaakt voor gebruik met kraanwater. Het is echter noodzakelijk om het zelfreinigingssysteem van de stoomkamer regelmatig te activeren om de losse kalkdeeltjes te verwijderen.
Als het water heel hard is, meng dan 50 % kraanwater met 50 % gedistilleerd water (beschikbaar in de winkel).
Gebruik geen regenwater of water met additieven (stijfmiddel, parfum, aromatische substanties, weekmakers enz.) of water verkregen uit condensatie (bv. droogtrommels, koelkasten, airco's of regenwater). Dit water bevat organisch afval en mineralen die bij verhitting condenseren en spatten, bruine vlekken of voortijdige slijtage aan het apparaat veroorzaken.
Vul om te beginnen het waterreservoir met water tot de aanduiding 'MAX'.
Zet de thermostaat op Max en de stoom op DRY en zet het strijkijzer aan.
Zet het strijkijzer neer op de achterkant en laat het ongeveer 5 minuten warm worden.
Haal dan de stekker uit het stopcontact en hou het strijkijzer horizontaal boven de gootsteen.
Verwijder de anti-kalkaanslagklep (of stel het strijkijzer in op zelfreiniging/automatisch reinigen afhankelijk van het model). Stoom, water en kalkresten worden via de stoomgaatjes uit het stoomreservoir verwijderd en het strijkijzer is weer schoon.
Plaats als u klaar bent het anti-kalkstaafje weer terug. Als uw strijkijzer koud is, kunt u voorzichtig kalkdeeltjes en vuil uit de gaatjes van de strijkzool verwijderen met uw stofzuiger.
Vier goede tips:
na gebruik, maak de tank leeg, sluit de stoomknop, stel de thermostaat in op het minimum en zet het strijkijzer rechtop of plaats het op zijn voet (afhankelijk van het model).
Reinigen:
Gebruik een zachte, vochtige doek om uw strijkijzer af te vegen en gebruik nooit schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen.
Als uw strijkijzer een automatische reinigingsfunctie heeft, raadpleegt u de handleiding voordat u deze functie gebruikt.
Tips:
- Gebruik altijd onbehandeld water voor uw strijkijzer. Als het water erg hard is, raden wij u aan om 50% onbehandeld kraanwater vermengen met 50% gedestilleerd water.
- Zet uw strijkijzer niet op scherpe objecten, zoals ritssluitingen en metalen knopen.
- Zet uw strijkijzer niet plat op een ruwe ondergrond.
U moet voorzorgsmaatregelen treffen zodat het gebruik van uw strijkijzer zonder risico is.

• Heel belangrijk, laat een heet strijkijzer nooit onbeheerd achter.
Dit is niet alleen belangrijk om oververhitting van het strijkijzer of de ondergrond waarop het ijzer staat te voorkomen, maar ook om te verzekeren dat niemand zich aan het ijzer verbrandt. Als u erg bezorgd bent om de veiligheid, kiest u een strijkijzer dat een automatische uitschakelfunctie heeft.
Nooit een heet strijkijzer binnen handbereik van kinderen of huisdieren staan die het ijzer kunnen omgooien en zichzelf kunnen verwonden.

• Net als elk ander elektrisch toestel mag u het strijkijzer nooit in water plaatsen.

• Gebruik geen strijkijzer dat is gevallen of dat een beschadigde stroomkabel heeft. Neem bij de minste twijfel over de staat van uw strijkijzer contact op met uw servicecentrum.

• Trek de stekker van uw strijkijzer er altijd uit voor u weggaat, het schoonmaakt of met water vult (tenzij het een model met een uitneembaar reservoir is). Controleer regelmatig het waterpeil om er zeker van te zijn dat het altijd hoog genoeg is.
Gebruik nooit een ontkalkingsmiddel of azijn wanneer u de stoomtank afspoelt: die kunnen de stoomtank beschadigen.
• Zelfreinigend: verwarm het strijkijzer, haal de stekker uit het stopcontact, verwijder het anti-kalkstaafje en spuit het strijkijzer uit boven de gootsteen.
• Het anti-kalkstaafje schoonmaken: Verwijder het anti-kalkstaafje en laat het 4 uur in een kopje witte azijn of citroenzuur weken.
Als uw strijkijzer een antikalksysteem heeft, moet u het antikalkstaafje 1 keer per maand reinigen. Hiertoe haalt u de stekker van het strijkijzer uit het stopcontact en laat u het 30-45 minuten afkoelen. Giet het water uit het strijkijzer, pak het staafje aan de bovenkant vast en trek het uit het strijkijzer. Laat het antikalkstaafje 4 uur weken in een glas schoonmaakazijn of citroensap en spoel het antikalkstaafje vervolgens grondig onder kraanwater. Plaats het antikalkstaafje terug in het strijkijzer. Waarschuwing! Raak het uiteinde van het antikalkstaafje nooit aan. Het strijkijzer werkt niet zonder het antikalkstaafje.
Door het ontwerp kan niet al het water worden verwijderd. U kunt het strijkijzer gebruiken of opbergen terwijl er nog een kleine hoeveelheid water in zit. Als u het opbergt, verwijder dan zo veel mogelijk water en berg het strijkijzer rechtopstaand op.
De Durillium-strijkzool:
Reinig de strijkzool regelmatig met een vochtig, niet-metalen schuursponsje. Voor gemakkelijker, niet bijtend reinigen van de strijkzool van uw strijkijzer gebruikt u een vochtige spons op de strijkzool wanneer deze nog warm is.
Als het verwijderen van vuil problemen oplevert, gebruikt u de stok die speciaal is gemaakt om de Durillium-strijkzolen te reinigen.

De roestvrije strijkzool:
Reinig de strijkzool van uw strijkijzer wanneer deze is afgekoeld met een vochtige doek of een niet-schurende spons.

De autoclean strijkzool:
Wij raden u aan om een zachte vochtige doek op de warme strijkzool te gebruiken om het oppervlak niet te beschadigen.
Waarschuwing: Het gebruik van schoonmaakmiddelen voor het strijkijzer veroorzaakt schade aan de autoclean-laag van uw strijkzool.
3 mogelijke oorzaken:
• Geen stroom: Controleer of de stekker correct in het stopcontact is geplaatst of probeer een ander stopcontact.
• Temperatuurregeling is te laag ingesteld: Stel de temperatuurregeling in op een hogere temperatuur.
• De automatische elektronische uitschakeling* is actief: Beweeg uw strijkijzer.
* afhankelijk van het model
Stel uw strijkijzer altijd in op de functie 'No Steam' (Geen stoom) voordat u het vult.
Sommige strijkijzers (afhankelijk van het model) kunnen stoom produceren als ze zijn ingesteld op één stip, maar de meerderheid van onze strijkijzers produceert alleen stoom wanneer ze zijn ingesteld op de instelling 2 of 3 stippen. Als u naar de thermostaatknop van het strijkijzer kijkt, ziet u dat de instelling met 2 of 3 stippen een gearceerde achtergrond heeft, wat betekent dat het strijkijzer stoom produceert wanneer de knop is ingesteld binnen dit gearceerde gebied.
Niet alle stoomgaten geven stoom vrij. De kleinere gaten in de strijkzool die eruit zien alsof ze stoomgaten zijn, zijn eigenlijk ontworpen om het glijvermogen van de strijkzool te verbeteren.
Er zit niet genoeg water in de watertank. Vul de tank met de hoeveelheid die staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing.
Alle strijkijzers zijn voorzien van een thermostaatlampje. Het is normaal dat het thermostaatlampje aan- en uitgaat. Dit betekent dat de thermostaat werkt en dat uw strijkzool op de gewenste temperatuur wordt gehouden. Als het lampje voor automatische uitschakeling knippert, zult u de automatische uitschakelingsfunctie moeten uitschakelen. Doe dit door zachtjes met het strijkijzer te schudden, zodat het strijkijzer weer kan verhitten.
Wanneer u het strijkijzer de eerste keer opwarmt, kunt u wat geur en rook opmerken. Dit zijn gewoon technologische resten van het productieproces die eraf branden. Ze zijn onschuldig en verdwijnen snel.
Dit is volkomen normaal. Uw strijkijzer genereert heel veel stoom die op de strijkplank condenseert. Er kunnen enkele waterdruppels onder de strijkplank ontstaan die op de grond vallen.
Het strijkijzer is horizontaal opgeslagen zonder de watertank leeg te laten lopen en met de stoomknop in de stoomstand. Als u het strijkijzer horizontaal opslaat, controleert u of de tank leeg is en of de stoomknop op de stand 'DRY' (droog) staat.
Controleer de volgende punten:
• De tank is leeg of bijna leeg; voeg meer water toe,
• De geselecteerde temperatuur is te laag waardoor geen stoom kan worden gegenereerd; zet de thermostaat in de stoomzone (tussen 2 stippen en MAX),
• Als uw strijkijzer een Dry/Steam-regelaar heeft, zet deze dan in de Steam-stand,
• Er zit kalkaanslag in uw strijkijzer; ontkalk uw strijkijzer.
Controleer de volgende punten:
• De tank is leeg of bijna leeg; voeg meer water toe;
• De geselecteerde temperatuur is te laag om deze functie te gebruiken; stel de thermostaat in tussen 3 stippen en MAX.
De 'supersteam'- of 'turbo'-functie mag niet intensief worden gebruikt – wacht telkens enkele seconden voor u op de knop drukt.
U vult de tank terwijl de 'Dry/Steam'-regelaar op 'Steam' staat – deze moet in de stand 'Dry' staan. Of, u hebt uw strijkijzer met te veel water gevuld – ga niet over het 'MAX'-niveau op de tank.
Bepaalde soorten stijfsel en synthetische vezels kunnen aan het oppervlak van het strijkijzer kleven. Maak het oppervlak schoon.
Dit is waarschijnlijk gekristalliseerd calciumhypochloriet. Voer de stappen voor zelfreiniging in de gebruiksaanwijzing twee of drie maal uit. Als het probleem hierdoor niet opgelost is, is het mogelijk dat uw strijkijzer moet worden gerepareerd. Neem contact op met de servicepartner.
De interne onderdelen kunnen metaalachtige geluiden veroorzaken door de temperatuursverandering. Dit is normaal
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik uw toestel niet. Om gevaar te vermijden, laat u die best vervangen door een erkend herstelcentrum.
Dat kan te wijten zijn aan het gebruik van chemische ontkalkingsmiddelen of toevoegingsmiddelen in het strijkwater. Gebruik nooit dit soort producten in de watertank (zie onze aanbevelingen over het te gebruiken water). Wasgoed en vooral nieuwe kledingstukken moeten grondig worden gewassen en gespoeld om eventuele zeep- en chemische resten te verwijderen voordat u ze gaat strijken. Als deze niet worden verwijderd tijdens het wassen, kunnen zij later uit de strijkzool tevoorschijn komen in de vorm van bruine of witte vlekken of strepen op uw wasgoed.
Stem de temperatuur op de thermostaat af op de stoffen. Dat kan het gevolg zijn van het gebruik van stijfsel. Spuit stijfsel altijd op de andere kant van de kleding, zodat er geen contact is tussen de strijkzool en het stijfsel.
De kalkverzamelaar verzamelt automatisch de kalkaanslag die zich in uw strijkijzer ophoopt. De hoeveelheid verzamelde kalk is afhankelijk van de hardheid van het water.
Dit systeem voorkomt vervuiling van de zool. De actieve coating elimineert de vezels en het vuil dat vaak aan de zool blijft plakken en hem uiteindelijk minder glad maakt.
Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer op de gewenste temperatuur is.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als u denkt dat er een onderdeel ontbreekt, contacteer dan de klantendienst. Wij helpen u een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.