Pro Express Ultimate

Pro Express Ultimate
Ultieme technologie voor professionele efficiëntie

Gun je kleding de beste stoomkracht voor ultieme resultaten met de Pro Express Ultimate hogedruk stoomgenerator. De nieuwe hogedruk technologie biedt professionele efficiëntie terwijl het exclusieve dubbele beschermingssysteem ervoor zorgt dat kleding op zijn best blijft.

Referentie : GV9568C0

299,99 €1 EUR 299.99
1. Adviesprijs, geen minimum of verplichte prijs. Inclusief verwijderingsbijdrage.
Productvoordelen

TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE STRIJKIJZER: PROFESSIONELE EFFICIENTIE VOOR UITSTEKENDE VERZORGING VAN KLEDING

Pro Express Ultimate stoomstrijkijzer legt professionele efficiëntie in je handen, met uitzonderlijke resultaten voor zelfs de meest veeleisende behoeften voor de verzorging van kleding. Deze gebruiksvriendelijke hogedruk stoomgenerator zorgt voor kortere strijksessies met meer efficiëntie dankzij de combinatie van de nieuwe hogedruk technologie met een continue stoomproductie tot 140 g/minuut, terwijl de intensieve kracht van een stoomstoot van 480 g/minuut zelfs de meest hardnekkige kreukgels gladstrijkt. Het exclusieve dubbele beschermingssysteem zorgt dat je volledig zorgeloos kunt strijken, met het anti-druppelsysteem om je kleding vrij van vlekken te houden en een anti-kalksysteem om duurzame prestaties te garanderen. Met een grote verscheidenheid aan verbeterde functies biedt de Pro Express Ultimate ultieme efficiëntie dankzij de kracht van hogedruk stoom.

Technische specificaties / vergelijking
Vermogen 2600  W
Stoomafgifte 140  g/min
Stoomstoot 480  g/min
Stoomdruk 7.2  bar
Verticaal stomen    
Instellingen stoom en temperatuur 5 instellingen (elektronisch)  
Opwarmtijd 2  min
Hogedruk-stoomgenerator    
Strijkzooltechnologie Durilium Airglide Autoclean  
Glijvermogen strijkzool *****  
Duurzaamheid strijkzool / krasbestendigheid *****  
Continue stoomverspreiding Punt, zijkant en kern  
Precisietip    
Comfortabele handgreep    
Anti-drup    
Automatische uitschakeling    
Ecostand    
Lengte netsnoer 1.7  m
Vergrendelsysteem    
Capaciteit waterreservoir 1.9  L
Stabiele achterkant    
Waterreservoir Uitneembaar  
Indicator "reservoir leeg"    
Continu bijvullen    
Snoeropbergruimte Stroomsnoer en stoomsnoer  
Kalkcollector    
Anti-kalkfunctie Spoelsysteem  
Indicatielampje ontkalken    

Documentatie

FAQ
Kies een in hoogte verstelbare strijkplank die kan worden aangepast aan uw lichaam. De strijkplank moet stabiel en robuust zijn zodat u het strijktoestel erop kunt plaatsen.
De plank moet geperforeerd zijn zodat de stoom door de vezels van het textiel kan om het zachter te maken en het strijken te vergemakkelijken. De hoes van de strijkplank moet ook stoomdoorlatend zijn.
• Kraanwater:
uw toestel is gemaakt voor gebruik met kraanwater. Als u in een streek woont met erg hard water, kunt u 50% kraanwater vermengen met 50% gedemineraliseerd water dat in de handel verkrijgbaar is.
In sommige kustgebieden kan het kraanwater veel zout bevatten. Gebruik in dat geval alleen gedemineraliseerd water.
• Waterverzachter:
er zijn verscheidene typen waterverzachters en het water van de meeste daarvan kunnen worden gebruikt in uw toestel. Sommige waterverzachters, in het bijzonder die met chemische producten als zout, kunnen echter witte of bruine vlekken veroorzaken. Dat komt vooral voor bij filterkannen. Als dit probleem zich bij u voordoet, adviseren wij u te proberen onbehandeld kraanwater of water uit flessen te gebruiken.
Denk eraan:
gebruik geen regenwater, water met toevoegingen (bijvoorbeeld stijfsel of parfum) of water van huishoudelijke toestellen (wasdrogers, koelkasten, airconditioners). Dergelijke toevoegingen kunnen invloed hebben op de stoomontwikkeling en kunnen bij een hoge temperatuur bezinksel veroorzaken in de stoomkamer dat vlekken maakt op uw kleding en de levensduur van uw toestel verkort.
Met deze functie kunt u vezels in situ of op een kapstok strijken.
Stel hiervoor de temperatuurknop in op de maximumstand.
• Laat het kledingstuk op een kapstok en trek zachtjes aan het textiel met één hand.
• Druk af en toe op de stoomknop en beweeg het strijkijzer van boven naar onderen.
Aangezien de geproduceerde stoom zeer heet is, maakt het de vezels zachter en elimineert het vouwen.
Opmerking: gebruik nooit de verticale stoomfunctie op een kledingstuk dat door iemand wordt gedragen.
Ja, dat komt omdat de stoom wordt opgewekt in een ander gebied dan de strijkzool van het strijkijzer. Hiermee kunt u stoom krijgen in de laagste warmte-instelling, bijv. zijde. Als de temperatuurregeling van het strijkijzer echter is ingesteld op de laagste instelling, moet u ook het instelwiel voor stoomproductie (afhankelijk van het model) instellen op de laagste stand, anders kunnen er waterdruppels optreden in de stoom.
Volg volgend advies om te voorkomen dat de strijkzool beschadigd raakt:
• Plaats uw strijkijzer altijd op de achterkant of op zijn voet (afhankelijk van het model),
• Strijk niet op schurende voorwerpen (knopen, ritsen enz.)
• Maak de strijkzool nooit schoon met een schuur- of staalspons.
Glanzende strepen kunnen op sommige stoffen voorkomen, vooral op donkere stoffen. Wij raden aan donkere kleren binnenstebuiten te strijken en de juiste temperatuur te gebruiken.
Als u textiel uit verschillende stoffen strijkt, stel dan de temperatuur in voor de meest fragiele stof.
Zorg voordat u aan het onderhoud begint, dat de stekker van het toestel uit het stopcontact is gehaald en dat de strijkzool, de stoomtank en het strijkijzerplateau zijn afgekoeld (wacht na het strijken ten minste 2 uur).
Gebruik geen schoonmaak- of ontkalkingsmiddel om de strijkzool of het basisstation te reinigen. Houd het strijkijzer of het basisstation nooit onder de kraan.
Het basisstation reinigen:
• Veeg de plastic delen van tijd tot tijd af met een vochtig doekje.
Onderhoud van de stoomtank (1 keer per maand):
• Opmerking: om uw stoomtank zo efficiënt mogelijk te houden en kalkaanslag te voorkomen, moet u de stoomtank om de 10 keer gebruiken spoelen (ongeveer één keer per maand).
• Controleer of de generator koel is. De stekker moet ten minste 2 uur lang uit het stopcontact zijn geweest.
• Maak het deksel van de stoomtank langzaam los. Als de stoomtank van uw generator een anti-kalkstaafje heeft, neem dit dan uit, spoel het schoon onder de kraan en plaats het terug in de tank.
• Giet met een kan de stoomtank voor 3/4 vol met kraanwater.
• Schud het basisstation een paar seconden voorzichtig heen en weer en giet deze dan volledig leeg in de gootsteen.
• Voor een optimaal resultaat adviseren wij u deze stappen nog een keer uit te voeren.
Doe dit vaker wanneer u in een streek met hard water woont. Het is erg belangrijk dat u de stoomtank NIET reinigt met een ontkalkingsmiddel. Hierdoor kan de tank beschadigd raken.
U hoeft de stoomgenerator niet te ontkalken, maar u kunt de stoomtank na elke 10 keer gebruiken afspoelen (raadpleeg de gebruikershandleiding).
Gebruik nooit een ontkalkingsmiddel of azijn wanneer u de stoomtank afspoelt: die kunnen de stoomtank beschadigen.
• Modellen met 'Anti-kalk'-kalkverzamelaar: Spoel de kalkverzamelaar af onder water. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' (opnieuw starten) om het oranje 'Anti-kalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model).
• Modellen zonder kalkverzamelaar: Spoel de stoomtank af. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' (opnieuw starten) om het oranje 'Anti-kalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model).
De Durillium-strijkzool:
Reinig de strijkzool regelmatig met een vochtig, niet-metalen schuursponsje. Voor gemakkelijker, niet bijtend reinigen van de strijkzool van uw strijkijzer gebruikt u een vochtige spons op de strijkzool wanneer deze nog warm is.
Als het verwijderen van vuil problemen oplevert, gebruikt u de stok die speciaal is gemaakt om de Durillium-strijkzolen te reinigen.
- De roestvrije strijkzool:
Reinig de strijkzool van uw strijkijzer wanneer deze is afgekoeld met een vochtige doek of een niet-schurende spons.
- De autoclean strijkzool:
Wij raden u aan om een zachte vochtige doek op de warme strijkzool te gebruiken om het oppervlak niet te beschadigen.
Waarschuwing: Het gebruik van schoonmaakmiddelen voor het strijkijzer veroorzaakt schade aan de autoclean-laag van uw strijkzool.
Nee. Wanneer u de stoomgenerator opstart of gebruikt, kunt u een pomp- of trilgeluid samen met een klikgeluid horen. Dat is geheel normaal en is gewoon de pomp die water in de stoomtank injecteert of de stoomklep die wordt geopend.
Nadat u de stoomtank hebt gespoeld, moet u de herstartknop ongeveer 3 seconden ingedrukt houden om het knipperende lampje te stoppen.
De aftapplug voor antikalkaanslag kan verkeerd zijn aangedraaid of de afdichting aan de binnenkant van de dop is versleten.
Ja. Als u echter merkt dat de stoomkabel is beschadigd, laat u die repareren door een erkende servicepartner.
Zet de temperatuurregelaar op de soort textiel die wordt gestreken en stel de stoomknop in (als de temperatuurregelaar is ingesteld op 'Synthetisch', moet de stoomknop op MIN staan).
Dit is volkomen normaal. Uw strijkijzer genereert heel veel stoom die op de strijkplank condenseert. Er kunnen enkele waterdruppels onder de strijkplank ontstaan die op de grond vallen.
Als de stoomtank niet werkt of het rode lampje op het bedieningspaneel aan gaat, ook als er nog steeds water in de tank zit, raden we u aan om te controleren of de watertank niet leeg is. U kunt ook controleren of de uitneembare watertank (afhankelijk van het model) stevig op zijn plaats is gedrukt en druk daarna op de herstartknop op het bedieningspaneel. De stoominstelling kan ook op minimum zijn gezet (afhankelijk van het model). Draai daarom aan de knop om de hoeveelheid stoom te verhogen.
Als het rode waterlampje knippert, is er geen water in de watertank of de tank is niet volledig of stevig naar beneden gedrukt.
Dat kan het gevolg zijn van:
1) stoom proberen te gebruiken voor het strijkijzer heet genoeg is. Afhankelijk van het model van uw generator kunt u de stoomopbrengst, wanneer u op een lage temperatuur strijkt, verminderen door de stoominstelling op het bedieningspaneel aan te passen. Wacht tot het temperatuurlampje uitgaat voor u begint te strijken.
2) Misschien is het water in de buisjes gecondenseerd omdat u voor de eerste keer stoom gebruikt of u lange tijd geen stoom hebt gebruikt. Houd het strijkijzer in dat geval weg van de strijkplank en druk op de stoomknop tot er stoom uit het strijkijzer komt.
3) Een overmatig gebruik van de 'turbo steam'-functie kan de strijkzool doen afkoelen. Gebruik de 'turbo steam'-functie in dat geval niet meer en laat het temperatuurlampje aan- en weer uitgaan voor u deze functie weer gebruikt.
4) De stoomtank is misschien te vol. Vul de tank niet tot helemaal bovenaan.
Het beveiligingsmechanisme van de generator is geactiveerd. U moet de generator laten controleren door een erkende reparateur.
• U gebruikt chemische ontkalkingsproducten of additieven in het water. Deze producten mogen nooit aan het water in de tank worden toegevoegd. Als dit het geval is, dient u contact op te nemen met een erkende servicepartner.
• Uw wasgoed is niet voldoende gespoeld, of u strijkt een nieuw kledingsstuk dat nog niet is gewassen. Zorg ervoor dat uw kleding voldoende is gespoeld om zeepresten en chemicaliën, die aan het strijkijzer zouden kunnen kleven, te verwijderen uit nieuwe kledingstukken.
• Uw strijkijzer is te warm; zie onze aanbevelingen over temperatuurinstellingen in uw producthandleiding.
• U gebruikt stijfsel. Breng stijfsel alleen aan op de achterzijde van het kledingstuk dat u wilt strijken.
Bepaalde soorten stijfsel en synthetische vezels kunnen aan het oppervlak van het strijkijzer kleven. Maak het oppervlak schoon.
De interne onderdelen kunnen metaalachtige geluiden veroorzaken door de temperatuursverandering. Dit is normaal
Gebruik uw toestel niet. Om gevaar te vermijden, laat u die best vervangen door een erkend herstelcentrum.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Nee. De druk is relatief laag. Dit toestel heeft een dubbele beveiliging.
• Een klep die voorkomt dat de druk te hoog oploopt en ervoor zorgt dat bij een storing van het toestel de overtollige stoom kan ontsnappen.
• Een zekering die oververhitting voorkomt.
Een stoomgenerator is een heel krachtig strijkijzer dat in een afzonderlijk reservoir grote hoeveelheden krachtige stoom aanmaakt en die stoom continu door de strijkzool in de kleren jaagt. Dit heeft als voordeel dat uw strijkbeurten de helft korter worden en u fantastische strijkresultaten krijgt. Een stoomstrijkijzer lijkt op een gewoon strijkijzer, maar heeft een groter waterreservoir. Het water wordt uit het reservoir naar het strijkijzer gepompt. De stoom wordt niet in het afzonderlijke reservoir, maar in het strijkijzer zelf gegenereerd. De stoomopbrengst is constant, maar niet zo krachtig als die van een stoomgenerator.
De afzetting van kalk wordt voorkomen doordat het water niet rechtstreeks in contact komt met het verwarmingselement, dat zich buiten het reservoir bevindt. Het reservoir moet echter na 10 keer gebruiken, worden uitgespoeld om kalkaanslag te voorkomen.
Nee. De twee kabels zijn apart geïsoleerd; ze zijn beschermd en grondig gecontroleerd. Als u echter ziet dat de kabel is beschadigd, moet u deze laten repareren door een erkend reparatiecentrum.
Met de ECO-functie kunt u het energieverbruik verminderen. Dit houdt in dat u minder elektriciteit gebruikt en dat er daarom wat minder stoom wordt gegenereerd.
Dit systeem voorkomt vervuiling van de zool. De actieve coating elimineert de vezels en het vuil dat vaak aan de zool blijft plakken en hem uiteindelijk minder glad maakt.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als u denkt dat er een onderdeel ontbreekt, contacteer dan de klantendienst. Wij helpen u een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.