Een paar antwoorden op vragen over huishoudelijke apparaten

Alles wat u altijd al wilde weten!

Om u te helpen bij de keuze en het gebruik van uw product, vindt u hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

En savoir + sur les garanties
 • Hoe evalueer ik een goed stoomdebiet?

  Hoe hoger het cijfer dat de stoom in gram/minuut uitdrukt, hoe doeltreffender het strijken. Een debiet van 80 g/min. wordt als een professioneel niveau beschouwd. Een variabel stoomdebiet maakt het mogelijk om het aan te passen aan de textielsoort.
 • Hoe stel ik de thermostaat in?

  U kijkt op het etiket van de kleding, de symbolen komen precies overeen met die op uw strijkijzer.
 • Waar dient een thermostaat voor?

  Deze dient voor het instellen van de temperatuur van de zool, volgens de te strijken textielsoort, voor een optimaal resultaat.
 • Hoe wordt mijn was perfect gestreken?

  Eerst moet u de vezels bevochtigen met stoom en goed de tijd nemen om ze vervolgens te drogen door zonder stoom te strijken, alleen met de zool op de juiste temperatuur, ingesteld volgens de textielsoort.
 • Wat is het nut van een zool Autoclean Catalys?

  Dit systeem voorkomt vervuiling van de zool. De actieve coating elimineert de vezels en het vuil dat vaak aan de zool blijft plakken en hem uiteindelijk minder glad maakt.
 • Wat is het voordeel van een hoog vermogen in Watt?

  Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer op de gewenste temperatuur is.
 • Wat is het voordeel van een hoog vermogen in Watt?

  Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer op de gewenste temperatuur is.
 • Wat is het nut van een zool Autoclean Catalys?

  Dit systeem voorkomt vervuiling van de zool. De actieve coating elimineert de vezels en het vuil dat vaak aan de zool blijft plakken en hem uiteindelijk minder glad maakt.
 • Kan ik op elke temperatuur met stoom strijken?

  Ja, of het ijzer nu op synthetisch of op katoen geregeld is, uw generator produceert altijd stoom, want de stoom wordt aangemaakt in de kuip zelf en niet in het ijzer Opgepast, als men de temperatuur vermindert, is het vanzelfsprekend dat ook het stoomdebiet aangepast wordt teneinde waterdruppels te vermijden.
 • Welk type strijkplank moet ik gebruiken ?

  Wij raden u aan een stoomdoorlatende strijkplank te gebruiken. Bij veelvuldig gebruik, of om perfectie te bekomen kan een actieve strijkplank aangewend worden . Deze heeft 3 belangrijke functies : 1/ een verwarmingselement om condensatie te voorkomen 2/ een afzuigsysteem voor moeilijke en dikke stoffen voor een betere penetratie van de stoom 3/ een blaassysteem voor delicate stoffen
 • De stoom wordt onder druk geproduceerd. Is er gevaar?

  Nee, absoluut niet. Als extra veiligheid voorkomt een veiligheidsklep overdruk en laat in geval van storing het teveel aan stoom ontsnappen. De tank is bovendien van roestvrij staal waardoor corrosie wordt voorkomen.
 • Wat is het verschil tussen een stoomgenerator en een traditioneel stoomstrijkijzer ?

  Een stoomgenerator is het meest krachtige strijkijzer waarbij water in een aparte stoomtank (boiler) aan de kook wordt gebracht. Zo wordt een hoge constante stoomproductie verkregen, die uitgedrukt wordt in BAR. De krachtige superstoom dringt tot diep in de vezels door. Met minder inspanning kunt u 2 keer zo snel strijken met een fantastisch eindresultaat. Hoe meer druk, hoe beter het resultaat!! Bij een traditioneel stoomstrijkijzer bevindt het waterreservoir zich in het strijkijzer zelf en werkt men zonder druk.
 • Welk water moet ik gebruiken ?

  Calor strijkijzers zijn speciaal gemaakt voor gebruik met leidingwater. Gebruik nooit puur gedemineraliseerd water, water van wasdrogers, geparfumeerd water, onthard water, koelkastwater, accuwater, water van airconditioners, puur gedistilleerd water of regenwater, aangezien ze het strijkijzer kunnen beschadigen. In geval van zeer hard water (meer dan 16.8°Dh of vanaf 30 ° F ), kunt u het water voor de helft mengen met gedemineraliseerd water. Wij raden u aan de stoomtank na elk 10e gebruik goed om te spoelen met kraantjeswater.

Als u het antwoord op uw verwachting niet vindt Neem contact met ons op