De juiste gebaren voor het in model brengen van uw haar

Ontdek de adviezen van onze experts

Les bons gestes coiffureMaar weinig vrouwen zijn tevreden met het natuurlijk drogen van hun haar, zonder er verder iets aan te doen ... Moeder natuur lijkt dan het dan ook niet zo goed gedaan te hebben, mensen met krullen dromen van stijl haar en mensen met stijl haar willen absoluut mooie krullen.   Gelukkig kunnen we nu bijna alles doen met ons haar!In model brengen: een makkie!

BrushingOm het haar perfect in model te brengen heeft u een goede haardroger en een ronde borstel met een gemiddelde diameter nodig voor halflang haar. U gaat in twee stappen te werk, eerst droogt u het haar en vervolgens brengt u het model erin.

Na de laatste spoelbeurt gebruikt u een goed absorberende handdoek om het haar zo goed mogelijk uit te wringen en voor te drogen. Voor het drogen, stelt u de luchtstroom in op het maximum en houdt de temperatuur tamelijk laag. Maak ronde bewegingen om de luchtstroom goed te verdelen, blijf op ongeveer 30 cm. van het haar. Als het haar bijna droog is, geeft u het beweging met de borstel en verhoogt de temperatuur van de haardroger, u verlaagt de luchtstroom tot het minimum. Begin in de nek en ga door met de lokken bovenop. Laat de lok op de borstel rollen terwijl u van onderaf droogt, om volume te creëren. Om golven te maken rolt u de lok op de borstel terwijl u deze verticaal houdt. Eindig met koude lucht, die het model fixeert door de haarschubben te sluiten.

De haardrogers weergeven

De revolutie van de blaasborstels

Het is niet altijd makkelijk om de beweging van de hand met de borstel en de hand met de haardroger te synchroniseren! Blaasborstels doen de twee handelingen tegelijk en met één hand. En het is nog makkelijker met de borstels met automatische draaiing, die de lokken zelf oprollen.

De kappersapparaten weergeven

 

Waarvoor dient de concentrator?
Hij is afneembaar en kan op de luchtuitgang bevestigd worden om de lucht te concentreren. Zo kunt u de warmte bijzonder nauwkeurig richten op een zone waar u een gerichte beweging wilt creëren. De ultradunne concentratoren (7-8 mm), net als bij de kapper, zijn uitsluitend beschikbaar op de haardrogers met AC-motor. Ze kunnen in verticale positie worden bevestigd, voor een brede luchtstroom bij het drogen, of in horizontale positie voor de afwerking.


Waarom en waarvoor een verspreider?

In tegenstelling tot de concentrator stimuleert een verspreider het natuurlijke volume van het haar tijdens het in model brengen en geeft uw krullen pit.

De haardrogers weergeven

Mijn styler en ik

We zijn er dol op, want zij kunnen het haar temmen zoals niemand anders dat kan. Stylers met tang verleiden elke generatie en doen wonderen voor elk haartype, zelfs bijzonder gekruld haar.

LisseurDoeltreffende lokken
U moet lok voor lok werken, van boven naar onder op droog haar, behalve als u een wet & dry-styler hebt die u op uitgewrongen haar kunt gebruiken. Open de tang, blokkeer de lok aan de wortel en ga langzaam naar beneden. Soms moet u dit meerdere malen doen om het haar glad te krijgen zoals u dat wenst, behalve als uw styler is uitgevoerd met de Stretch & Liss-technologie, die het haar ontspant en in één keer perfect glad maakt.

De haarstylers weergeven

Mijn haar onder bijzondere bescherming
De hoge temperatuur van de platen kan het haar beschadigen en breekbaar maken als u ze intensief gebruikt. Maak uw haar niet elke dag glad, vooral als u gekleurd of kwetsbaar haar hebt. Sommige stylers stellen automatisch de meest geschikte temperatuur in voor de haarsoort en de staat van het haar, om het beter te beschermen. Conditioner met thermo-beschermende verzorging van het haar, zonder uitspoelen, kan bijzonder handig blijken om de schoonheid en gezondheid van uw haar te behouden als u het vaak gladmaakt.

Glamourkrullen

Boucles glamourKrultangen bestaan in verschillende diameters, voor grove of strakke krullen. Begin met het verdelen van uw haar in meerdere delen, om het werk te vereenvoudigen. Als de tang heet is, rolt u een lok rond de tang terwijl u de isolerende handgreep met uw andere hand vasthoudt. Na ongeveer 8 of 10 seconden geduld gaat u licht naar beneden en bevrijdt de lok. De tangen met automatische draaiing vereenvoudigen deze handeling, vooral op de achterkant van het hoofd. 

De krultangen weergeven

Goed om te weten
Werk op lokken volgens de afmeting van de tang, iets kleiner.

Stijleffect:

  • Als u de tang verticaal houdt met de lok die u vanaf de wortel hebt opgerold, krijgt u "spiraalkrullen".
  • Als u hem horizontaal houdt, zijn de krullen ronder, vergelijkbaar met het effect van rollers.
  • Als u vanaf de punt naar de wortel oprolt, zijn de krullen strakker, net als pijpenkrullen.

Als de krullen te duidelijk getekend zijn, moet u ze breken door de handen door het haar te halen om het wat door de war te halen. Wel zachtjes natuurlijk!

Als uw haar slecht houdt en de krullen los gaan, maakt u de krullen tijdens het maken vast door ze op te rollen en ze op het hoofd vast te zetten met een speldje. Als ze opgerold afkoelen, houden ze beter. Of u kunt ze meteen fixeren met lak.

Doen / Niet doen

Doen

  • Het haar goed voordrogen met een handdoek voordat u uw haardroger gebruikt.
  • Voor meer volume begint u te drogen met uw hoofd ondersteboven.
  • Maak krullen met de tang op het haar dat u de vorige dag hebt gewassen: net als bij een knot zal het haar beter houden omdat het minder zacht is.

Niet doen

  • Geen verzorging gebruiken voor het in model brengen: er bestaan verzorgende producten voor elk haartype (fijn, droog, gekruld ...) en voor elke effect (volume, voeding, bescherming ...)
  • De styler elke ochtend gebruiken, vooral als het haar kwetsbaar is.
  • Vergeten om uw haardroger regelmatig te reinigen en met name om het achterrooster te verwijderen, als dit verwijderd kan worden, om het haar en stof te verwijderen.

Statische elektriciteit en kroes

De wrijving van de borstel en de droge lucht genereren statische elektriciteit, een fenomeen dat 's winters en bij beschadigd haar versterkt wordt. Resultaat: ongewenste kroes en dof haar, want het trekt stof aan! Vele kappersapparaten zijn uitgerust met een functie "Ionisch", die statische elektriciteit elimineert en uw haar weer zacht en glanzend maakt.

Nederlands