De gids voor mooi haar

Ontdek de adviezen van onze experts

Guide des beaux cheveuxHet haar weerspiegelt onze algemene staat en heeft eenvoudige maar gerichte verzorging nodig om zijn schoonheid te onthullen. Handelingen voor een haardos in volle glorie!Voedingsprogramma

Nutrition des cheveux

We herhalen de basisprincipes even: haar heeft voeding van binnenuit nodig en zijn gezondheid hangt grotendeels af van wat we op ons bord hebben. Bij een strikt dieet of onevenwichtige voeding, reageert het haar bovendien zeker na een maand of drie, de levensduur van een haar, door uit te vallen of dof te worden ... De oplossing? Een gevarieerde, evenwichtige voeding, rijk aan vitamine en met name aan vitamine uit de B-groep, de favoriete voeding van haar en nagels. IJzer, zink, proteïnen, biergist en tarwekiemen bevorderen de groei door te keratinesynthese te stimuleren. Bij seizoensuitval, wat vaak in de lente en herfst voorkomt, kan een kuur met gerichte voedingssupplementen doeltreffend zijn.

 

Regelmatige massages

Verwen uw hoofdhuid, want de gezondheid van uw haar hangt ook in belangrijke mate van uw hoofdhuid af. Ze zijn natuurlijk heerlijk ontspannend, maar de belangrijkste taak van een massage van het hoofdhuid is het stimuleren van de micro-bloedsomloop, die in deze zone soms wat lui is. Zoals bij bepaalde kappers neemt u de tijd om uw hoofdhuid te masseren, bijvoorbeeld met een paar druppels essentiële olie voor het wassen van uw haar. De juiste techniek? Masseer zachtjes met de vingertoppen door de huid van uw schedel "los te maken", gedurende 1 minuut, meerdere malen per week. U kunt dit ook doen tijdens het intrekken van een gezichtsmasker of een verzorging.

Zacht wassen

Silicone, vriend of vijand?

Eigenlijk valse vrienden! Het werd tien jaar geleden aangekondigd als een revolutie in de kapperswereld maar wordt nu zeer betwist. Het is waar, het haar wordt glanzend en glad, alle kroes wordt geëlimineerd. Maar omdat het niet oplosbaar is in water en zelfs kleuringen weerstaat, is het erg moeilijk te verwijderen. Op de lange duur zet silicone zich af op het haar, het haar stikt en de verzorgingsproducten kunnen niet meer in het haar doordringen, hetzelfde effect als een plastic zak zou hebben. Na een paar maanden wordt het haar dof en droog, dat is het einde van de glans! Gelukkig beginnen de producenten vervangende middelen te vinden die doeltreffend en zonder gevaar zijn, dat hopen we tenminste. Om de aanwezigheid van silicone in producten te ontdekken, met name producten om het haar in model te brengen, leest u de samenstelling: de chemische benaming voor silicone eindigt op "-xane", "-ane", "-thicone" of "-thiconol".

 

Ervoor

Als uw haar erg droog is, brengt u een voedend product voor het wassen aan, dat u minstens 20 minuten laat inwerken. Laat het vervolgens schuimen met warm water voordat u uw haar wast

Lavage des cheveux

Tijdens

Kies een shampoo die geschikt is voor uw haarsoort, of voor gekleurd haar, als dat het geval is. Laat een beetje product schuimen met lauw water, en denk eraan, we gebruiken er altijd te veel van! Masseer gedurende 2 minuten om de bloedsomloop te stimuleren en spoel gedurende 4 minuten met ruim water om elk shampoospoor te verwijderen. Eindig met koud water - als u de moed kunt opbrengen! Uw haar moet tussen uw vingers knisperen. Let op, wassen betekent niet afbijten! Als u te hard wrijft, irriteert u de hoofdhuid die kan reageren door een overtollige talgproductie, vet haar, of roos ... Denk er ook aan dat te vaak wassen vaak dezelfde verdedigende reactie van de hoofdhuid tot gevolg heeft. 

Erna

Na de shampoo kunt u een voedende massage uitvoeren of een conditioner gebruiken, volgens uw behoefte en zin. Als u de tijd heeft, laat u deze inwerken door het haar in een warme handdoek te wikkelen. De warmte versterkt de werking van het product. 

 

 

 

De juiste haarproducten kiezen

De afdeling haarproducten in de winkels is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Er bestaan tegenwoordig producten voor elk probleem. De natuurlijke of biologische producten worden steeds beter en beter gewaardeerd. Ze bevatten geen substanties die door veel mensen als schadelijk voor het haar worden beschouwd: sulfaat, parabeen, silicone ... Zelfs de grote merken beginnen met de introductie van 'safe' producten voor aantrekkelijke prijzen. Een paar basisprincipes: als u een langdurig gladmakende behandeling hebt ondergaan bij de kapper of thuis, dan is een shampoo zonder sulfaat verplicht en als u haarextensies hebt, mag u geen producten met silicone gebruiken.

Nederlands