Hoe kiest u uw strijkijzer?

Fer vapeurU komt er niet onderuit! 89% van de Belgen strijkt. Trouwens, dat zijn vooral de Belgen... Erger nog, strijken wordt als de eerste onaangename taak in het huishouden gezien. Reden te meer om uw stoomstrijkijzer bijzonder zorgvuldig te kiezen en er een betrouwbare partner tegen valse plooien van te maken.


Alles wat u moet weten om te kiezen!


De kwaliteiten van een goede zool

fer vapeurDe glijkracht
Zolen die moeiteloos glijden (of bijna) vereenvoudigen uw werk en zorgen er onmiskenbaar voor dat u sneller en met minder moeite strijkt. De zolen van de CALOR-strijkijzers staan sinds jaar en dag bekend om hun glijkracht en hun weerstand tegen krassen. De zool Ultragliss is zelf onderscheiden als de beste glijkracht van de markt** door een onafhankelijk laboratorium.
**Van de 200 meest verkochte strijkijzers in 20 landen, waaronder Frankrijk. GFK verkopen waarde 2010. Test uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium.

De vorm
Deze verbetert ook de strijkkwaliteit. De scherpere punt aan de voorkant stelt u in staat om moeilijke zones te bereiken, zoals kragen, zakken, de binnenkant van de plooien van een rok of broek ... De afgeronde achterkant zorgt voor heen en weergaande bewegingen zonder valse plooien te maken.

De gaten
Deze verspreiden de stoom over de was. Het aantal en de verdeling ervan spelen ook een grote rol in de doeltreffendheid van het strijken.

Het systeem Autoclean
Deze exclusiviteit van CALOR, het systeem Autoclean Catalys®, voorkomt vervuiling van de zool. De actieve coating elimineert voortdurend de vezels en het vuil dat vaak aan de zool blijft plakken, zelfs in normale gebruiksomstandigheden. Door de tijd heen stapelt het vuil zich op en vermindert de glijkracht van het strijkijzer. De zool "blijft hangen" en kan zelfs vlekken op lichte stoffen. Met het Autoclean-systeem blijft de zool altijd perfect glijden.

Alle stoomstrijkijzers

De stoomprestatie

fer vapeur

Stop de kalk!

Kalkaanslag is bijzonder schadelijk voor strijkijzers en centrales. Het vermindert eerst de stoomprestatie, bijvoorbeeld door zich af te zetten op de weerstanden en de gaten voor de stoomverspreiding te verstoppen. Het beschadigt ook de zool, die minder goed glijdt en soms bruine of zandachtige sporen op de stof achterlaat.

 

Het stoomdebiet
Dit wordt uitgedrukt in g/minuut. Eenvoudig gezegd is het de hoeveelheid water gemeten in gram die per minuut wordt verstoven. Hoe hoger dit getal, hoe doeltreffender en snel het strijken. Het stoomdebiet is vaak variabel en aanpasbaar aan het soort textiel dat gestreken wordt. Katoen en linnen bijvoorbeeld hebben veel stoom nodig om de vezels te ontspannen, terwijl zijde en synthetische vezels weinig of geen stoom nodig hebben. Dit geldt ook voor de temperatuur van de zool, de thermostaat is onmisbaar om deze nauwkeurig in te stellen op het textiel. Want elk type textiel heeft een optimale temperatuur nodig, zodat de vezels er weer glad uitzien. CALOR volgt de aanbevelingen van de textielsector en u vindt op de thermostaat dezelfde symbolen als op de etiketten van uw kleding.

Alle stoomstrijkijzers

De extra stoom
Dit wordt ook wel de functie "stomerij" of "blazen" genoemd. Er wordt een sterke stoomstoot gegeven om rebelse valse plooien glad te strijken, op dikke stof die moeilijker glad te maken is, zoals jeans bijvoorbeeld. 

Alle stoomstrijkijzers

Verticaal ontkreuken
De stroomstraal kan op gordijnen of kleding op een hanger worden gericht als u het strijkijzer verticaal houdt.

Automatische stoomcontrole
Op sommige modellen zorgt het strijkijzer overal voor! De temperatuur van de zool en het stoomdebiet worden automatisch geregeld volgens de geselecteerde stof, voor een optimaal resultaat.

Alle stoomstrijkijzers

De levensduur van het strijkijzer

Het antikalksysteem
Kalk is de belangrijkste vijand van een strijkijzer. De CALOR-strijkijzers bieden verschillende antikalksystemen volgens de modellen. Deze systemen optimaliseren de levensduur van het strijkijzer en voorkomen uitstoot van kalkzand, dat de was kan vlekken.

  • Geïntegreerd antikalksysteem :

het reservoir van het strijkijzer is gecoat met een specifieke hars, die de kalk neutraliseert en de afzetting ervan voorkomt.

  • Antikalkstaafje :

dit verzamelt de kalkafzetting en voorkomt de gedeeltelijke of gehele verstopping van de leiding naar de stoomkamer. U hoeft slechts periodiek het staafje uit het strijkijzer te halen en het 4 uur te laten weken in witte azijn of citroensap, voordat u het spoelt en weer plaatst.

Welk water gebruikt u?

De CALOR-strijkijzers zijn ontworpen om te werken met kraanwater of eventueel een mengsel van 50% kraanwater en 50% gedemineraliseerd water, als het water in uw streek bijzonder hard is. Voeg nooit parfum of strijkwater toe, anders kunt u het strijkijzer ernstig beschadigen!

 
  • Zelfreinigende functie :

het water van het reservoir valt plotseling in de stoomkamer en creëert een thermische schok, zodat de kalkdeeltjes loskomen en vervolgens worden geëvacueerd via de gaten in de zool. Om de levensduur van het strijkijzer te verlengen, raadt CALOR aan om één keer per maand een zelfreiniging uit te voeren. Volg altijd de instructies in de handleiding, want op sommige modellen is dit proces automatisch.

 

De extra-stabiele hiel
Het leven van een strijkijzer eindigt het vaakst door een slechte val! Volgens de statistieken is dit de belangrijkste reden voor een niet te repareren defect. Alle CALOR-strijkijzers zijn uitgevoerd met een hiel die zo is ontworpen dat het strijkijzer bijzonder stabiel is.

Alle stoomstrijkijzers

Het gebruikscomfort

Eenvoudig vullen
Een brede opening vereenvoudigt en versnelt het vullen, zonder spatten. Geen terugstromend water dat overloopt en de strijkplank of de was natmaakt.

Systeem Easy-Cord
Dit handige systeem zorgt ervoor dat het snoer niet in de buurt van de was komt, zodat de al gestreken was niet kreukt en het snoer de bewegingen beter volgt.

Functie auto-stop
Deze bijzonder handige functie schakelt de voeding van het strijkijzer automatisch uit na 8 minuten stilstand op de hak of na 30 seconden op de zool of de zijkant. Erg handig als u de telefoon aanneemt of de jongste gaat troosten ...

Ergonomische handgreep
Het ontwerp en de coating van de handgreep zorgen voor een uitstekende grip en beperken de vermoeidheid.

Alle stoomstrijkijzers

De belangrijke "puspunten"

Het vermogen
Dit wordt uitgedrukt in Watt en hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer de gewenste temperatuur bereikt.

Alle stoomstrijkijzers

Mode éco énergieDe modus Eco-Energy
Sommige strijkijzers hebben de "green attitude" geadopteerd! Dankzij de modus Eco-Energy gebruiken ze 20% minder energie op de maximale positie.

Alle stoomstrijkijzers

De functie druppelstop
Dankzij deze functie drupt het strijkijzer niet op de was, zelfs op lage temperaturen.

Alle stoomstrijkijzers

Nederlands